Висока школа струковних студија за васпитаче Шабац

Вести

 

29.12.2017.

Студенти Високе школе струковних студија за васпитаче у Шапцу посетили су децу и младе из установе "Кућа добре воље" 29.12.2017. како би им уручили новогодишње пакетиће направљене од прикупљеног новца са Хуманитарне продајне изложбе одржане 26.12.2017. Поред тога, студенти су припремили мини пригодни програм који је измамио осмехе свих присутних корисника. Организатори посете: Марија Лукић – наставник практичне наставе за ужу област Педагогија и Кристина Крстић – асистент за ужу област Педагогија. Техничка подршка: Александар Шобић. Реализатори посете су студенти друге године основних студија.


увећај слику


увећај слику


увећај слику

   
27.12.2017.

Дана 27.12.2017. организоване су две новогодишње представе и велики број интерактивних радионица из више методичких области. Деца у радионицама, које су забавног, истраживачког и стваралачког карактера, имала су прилику да праве своје честитке на различите начине, употребом разноврсног амбалажног материјала праве рециклиране новогодишње украсе, новогодишњу декорацију од разноразног, светлуцавог, амбалажног и другог материјала. Поред тога, математички појмови, у разиграној атмосфери обогаћени новогодишњим мотивима, лако су се усвајали. Кроз песму и покретне, забавне игре у музичким радионицама, а као активна публика у представама чији ликови шаљу поруке љубави, деца су маштала своју новогодишњу чаролију и пунила свој ковчежић новогодишњим жељама, весељем, игром и добрим расположењем. Организатори и координатори интерактивних радионица и представа: Марија Лукић – наставник практичне наставе за ужу област Педагогија, Кристина Крстић – асистент за ужу област Педагогија, Драгиша Маринковић – наставник вештина за област Ликовна култура, Ивана Јелић – асистент за област Ликовна култура, Небојша Будимировић – асистент за математичко-информатичке науке, Марина Јевтић – предавач за област музичка култура. Техничка подршка: Александар Шобић. Реализатори интерактивних радионица и представа су студенти друге и треће године основних студија.


увећај слику


увећај слику


увећај слику


увећај слику


увећај слику


увећај слику

   
26.12.2017.

Студенти друге године основних студија Високе школе струковних студија за васпитаче у Шапцу реализовали су Хуманитарну продајну изложбу 26.12.2017. у периоду од 12.30h до 20h. Полазна идеја студената била је да деци и младима из установе "Кућа добре воље" улепшају дане током новогодишњих празника. Размишљајући о томе на који би начин то урадили, дошли су до закључка да употребе своја знања и вештине стечена у школи и примене их тако што ће направити новогодишњу декорацију, чијом куповином грађани могу улепшати своје домове и истовремено учествовати у хуманитарној акцији. Прикупљени новац искоришћен је за прављење пакетића поменутој деци. Организатори Хуманитарне продајне изложбе: Марија Лукић – наставник практичне наставе за ужу област Педагогија и Кристина Крстић – асистент за ужу област Педагогија. Реализатори Хуманитарне продајне изложбе су студенти друге године основних студија.


увећај слику


увећај слику

   
11.12.2017.

Факултет спорта и физичког васпитања, Универзитета у Београду, је био 11-12. децембра домаћин Међународне научне конференције: "Ефекти примене физичке активности на антрополошки статус деце, омладине и одраслих". На конференцији су своје радове изложиле наше професорке и сараднице. Професорка Мирјана Марковић је излагала рад на тему: "Књижевно уметнички текстови у функцији подстицања моторичког развоја детета раног узраста"; док су заједнички рад на тему: "Значај рекреативног баљења спортом из перспективе студената – будућих васпитача" имале професорке педагогије Љиљана Станков и Мира Јовановић, са асистенткињом Наташом Старчевић. Конференција је била изузетно успешна, омогућивши да се научна јавност упозна с мултидисциплинарним достигнућима у простору физичког васпитања, спорта и рекреације.


увећај слику


увећај слику


увећај слику


увећај слику

   
13.12.2017.

На Сајму образовања у Економској школи "Стана Милановић" одражног 13.12.2017. у периоду од 11h до 13h, Висока школа струковних студија за васпитаче Шабац промовисала је своје програме основних, специјалистичких и мастер струковних студија. Тако су се матуранти детаљније упознали са начином рада Школе, као и важним информацијама које ће им послужити као водич за школовање уколико се одлуче да студирају у нашој установи.


увећај слику


увећај слику


увећај слику

   
23.11.2017.

У Жабљу је 23. новембра одржан Стручни скуп МОНТЕСОРИ МЕТОД У СРБИЈИ и представљање књиге Предшколска педагогија, аутора др Исидора Граорца. Своје истраживачке радове су представиле др Мира Јовановић, асистенткиња Наташа Старчевић и студенткиња треће године Ивана Митровић. Учесници скупа су истакли значај обнављања идеја које је у свом раду промовисала Марија Монтесори (слободан избор активности којима се дете бави, улогу васпитача као фацилитатора, итд.). Професор Граорац се захвалио на учешћу у раду скупа представницима наше Школе и изразио жељу да промоцију своје нове књиге Предшколска педагогија одржи (и) у Високој школи струковних студија за васпитаче у Шапцу.


увећај слику


увећај слику


увећај слику

   
20.9.2017.

Сликарска изложба Nosce te ipsum Иване Јелић, асистента за област Ликовна култура на Вискокој школи струковних студија за васпитаче у Шапцу, свечано је отворена у среду 20.септембра 2017. Године у 19 часова у галерији Библиотеке шабачке. Изложбу су отворили Соња Бокун Ђинић, директорка Библиотеке шабачке, Слободан Паладић, директор Удружења ликовних стваралаца Шапца, Слободан Кајтез, редовни професор на Факултету примењених уметности у Београду и уметница. Посетиоци ће изложбу моћи да погледају до 4. октобра 2017. године.


увећај слику


увећај слику


увећај слику

   
22.6.2017.

У 849. емисији Водич за родитеље, промовисан је приручник за родитеље иваспитаче Од гласа до слова, аутора Мирјане Марковић, Славице Томић и Слободанке Миловановић. О приручнику су говориле ауторке.


увећај слику

   
23.5.2017.

Додељена награда за најуспешније довршену приповетку "Стојан и Илинка" на Kонкурсу за завршетак приповедака Лазе К. Лазаревића Стручни жири за оцену радова приспелих на конкурс за завршетак приповетке "Стојан и Илинка" Лазе К. Лазаревића, објављеног 1. новембра 2016. у саставу: Проф. др Душан Иванић, редовни професор Филолошког факултета у Београду, председник жирија, др Славица Јовановић, професор Високе школе струковних студија за васпитаче у Шапцу, др Ружица Јовановић, професор Високе школе струковних студија за васпитаче у Шапцу донео је одлуку да је приповетку најуспешније довршио др Миомир Милинковић, професор књижевности, реторике и методике наставе српског језика и књижевности на Учитељском факултету у Ужицу. Књижевно вече поводом доделе награде за најуспешнији завршетак приповетке "Стојан и Илинка" Лазе К. Лазаревића, oдржано је у Високој школи струковних студија за васпитаче у Шапцу, 23. 5. 2016. године.


увећај слику


увећај слику


увећај слику


увећај слику


увећај слику

   
19-21.5.2017.

Професори струковних студија Мира Јовановић и Александра Максимовић учествовале су на V стручно-научном скупу са међународним учешћем "Актуелности у едукацији и рехабилитацији особа са сметњама у развоју" који је одржан у Ваљеву, од 19. до 21. маја 2017. године у организацији Ресурсног центра за специјалну едукацију. Пленарни излагачи и учесници скупа истакли су значај ране процене и значаја ране интервенције у специјалној едукацији и рехабилитацији, указали на специфичности васпитно-образовног рада са децом са сметњама у развоју, представили искуства у имплементацији инклузивног образовања, као и савремене облике третмана у специјалној едукацији и рехабилитацији… Мира Јовановић је постер презентацијом приказала рад Сензибилизација студената – будућих вапитача за инклузију у дечијем вртићу (ко-аутор Татјана Станковић), а Александра Максимовић радове Разумевање концепта инкулзивног образовања из перспецтиве социјалног укључивања и Унапређење социјалног укључивања ромских ученика кроз подршку у образовном систему (ко-аутор Наталија Перишић).


увећај слику

   
15-19.5.2017.

Од 15. до 19. маја 2017. године у Сунчевом Брегу, Бугарска, одржани су сусрети високих школа струковних студија Србије, где се више од хиљаду студената такмичило у различитим спортовима као и у стрчној конференцији " Студенти у сусрет струци" у организацији СКАССС-а. Висока школа струковних студија за васпитаче из Шапца такмичила се у пет дисциплина, четири спортске (футсал, стони тенис, шах и одбојка) и стручној конференцији. Студенткиње друге године Ана Лончар и Ивана Митровић освојиле су треће место са стручним радом "Конпарација дечјих вртића креираних по угледу на Монтесори педагогију". Студенти прве године Александар Милекић и Никола Богићевић су освојили друго место на шаховском турниру. Лист „Глас Подриња“ је испратио ово дешавање у тексту под насловом У СУСРЕТ СТРУЦИ.


увећај слику


увећај слику