Висока школа струковних студија за васпитаче Шабац

Вести 2016. година

 

> > >
28.12.2016.

Дана 28.12.2016. реализован је пројекат под називом "Новогодишња чаролија" којим су обухваћене новогодишње представе и интерактивне радионице у трајању од 11h до 17h. Учесници овог пројекта били су студенти основних и специјалистичких студија наше школе, чији су рад координирали сарадници, угостили су децу из Предшколске установе "Наше дете". Поред добре забаве и новогодишње чаролије коју су пробудили ликови из представа, општи циљ интерактивних радионица односио се на подстицање дечје радозналости за обележавањем и прослављањем новогодишњих празника. За непосредније упознавање са употребном вредношћу различитог материјала (шљокице, перлице, гранчице, шишарке) од којег су правили различиту новогодишњу декорацију послужили су садржаји из предмета Методика рада на припреми деце за полазак у школу и Методика васпитно-образовног рада II. У ликовној радионици деца су кроз експериментисање различитим бојама и облицима "отискивала" своју новогодишњу чаролију, док су у математичкој радионици, различити новогодишњи мотиви (јелка, поклони, накит), послужили деци да са лакоћом увежбају бројање и унапреде своје матаметичке способности. С обзиром на то да су радионице биле стваралачког, истраживачког и забавног карактера, деца су била мотивисана да искажу своју кретивност и у добром расположењу дочекају предстојећи празник.


увећај слику


увећај слику


увећај слику


увећај слику


увећај слику

   
27.12.2016.

Продукти студената друге године основних студија Високе школе струковних студија за васпитаче у Шапцу који представљају збирку дидактичких и игровних средстава, нашли су се на штанду у оквиру Новогодишњег вашара на Тргу шабачких жртава 27.12.2016 у трајању од 13h до 16h. Хуманитрну продајну изложбу организовали су и реализовали студенти прве године основних студија, у духу будућег позива, а делом и због знања које су усвојили на часовима предмета Општа педагогија. Куповином декоративних украса, грађани су могли да украсе своје домове и да на тај начин обрадују најближе. Од прикупљеног новца, студенти ће направити поклоне за децу којима је помоћ најпотребнија.


увећај слику


увећај слику


увећај слику


увећај слику

   
07.12.2016.

У амфитеатру Високе школе струковних студија за васпитаче у Шапцу одржано је предавање о штетности пушења. Организатори: Висока школа струковних студија за васпитаче, Канцеларија за младе града Шапца, Удужење грађана "Живот и здравље", Школа примењених уметности Шабац. Предавач: примаријус др Петрар Боровић, Институт за јавно здравље "Др Милан Јовановић Батут" Београд. Видео прилог о предавању можете погледати на адреси https://www.youtube.com/watch?v=UbF2Wb7erm8


увећај слику


увећај слику


увећај слику


увећај слику

   
02. и 03.12.2016.

У Високој школи струковних студија за васпитаче у Шапцу су додељене дипломе свршеним студентима на основним и специјалистичким студијама. Дипломе на основним студијама, њих 137, док је 100 специјалиста своје дипломе добили 3. 12. 2016. године.


увећај слику


увећај слику


увећај слику


увећај слику


увећај слику


увећај слику

   
25.11.2016.

Дом "Ветерник" је био домаћин студентима II и III године наше школе, који су били гости ове установе. Наши студенти и корисници дома имали су прилику за интересантно једнодневно дружење. Студенти су упознати са позитивним утицајем Установе за децу и младе Ветерник на животе особа са инвалидитетом обезбеђујући поред смештаја, здравствене заштите, неге, васпитно образовног рада, радно-стручног оспособљавања и низ других услуга које између осталог подразумевају и организацију слободног времена кроз разне активности, физиотерапеутске третмане, стоматолошке услуге, логопедске третмане и стручну помоћ психолога. Координаторка стручног тима Ана Вила и руководилац сектора за рехабилитацију Јованка Радишић су током стручне посете детаљно упознале студентеса организацијом рада дома и на пријемном одељењу и по образовним нивоима, као и улогом васпитача у стручном тиму. Стручну посету студената организовале су проф. Мира Јовановић и наставница практичне наставе Татјана Станковић.


увећај слику

увећај слику


увећај слику


увећај слику


увећај слику

   
20.05.2016.

Висока школа струковних студија за васпитаче у Шапцу oрганизовалa je Научно-стручну конференцију са међународним учешћем под називом КВАЛИТЕТ САВРЕМЕНОГ ВАСПИТАЊА И ОБРАЗОВАЊА, а која је акредитована као облик стручног усавршавања васпитача и наставника од стране Завода за унапређивање образовања и васпитања у Београду. Сврха Конференције је била да сви заинтересовани стручњаци размене искуства о различитим аспектима теме скупа из перспективе своје области изучавања и праксе. На конференцији , учесници су имали могућност да се упознају са теоријским приступима и резултатима емпиријских истраживања, као и примерима добре праксе у области унапређења сарадње васпитно-образовних установа и породице, што је, наравно, допринело јачању професионалних компетенција запослених у васпитно-образовним установама. Подршку одржавању Конференцију пружили су и студенти Школе – чланови Студентског парламента.


увећај слику


увећај слику


увећај слику


увећај слику


увећај слику

   
16.05.2016.

Додељена награда за најуспешније довршену приповетку "Вучко" на Kонкурсу за завршетак приповедака Лазе К. Лазаревића Стручни жири за оцену радова приспелих на конкурс за завршетак приповетке "Вучко" Лазе К. Лазаревића, објављеног 1. новембра 2015. у саставу: Проф. др Душан Иванић, редовни професор Филолошког факултета у Београду, председник жирија, др Славица Јовановић, професор Високе школе струковних студија за васпитаче у Шапцу, др Ружица Јовановић, професор Високе школе струковних студија за васпитаче у Шапцу донео је одлуку да је приповетку најуспешније довршила Јелена Николић. Књижевно вече поводом доделе награде за најуспешнији завршетак приповетке "Вучко" Лазе К. Лазаревића, oдржано је у Високој школи струковних студија за васпитаче у Шапцу, 16. 5. 2016. године.


увећај слику


увећај слику


увећај слику


увећај слику

   
8 - 12.05.2016.

- Студенти специјалистичких студија Катарина Тешић и Ивана Лазић, под менторством наставника Небојше Будимировића, освојиле су прво место на Другој стручној конференцији "Студенти у сусрет струци" одржаној од 8. до 12. маја 2016. Године у оквиру Сусрета високих школа Србије у Уранополису (Грчка), представивши се радом "Примена радионица у почетном математичком образовању".


увећај слику


увећај слику

   
01.04.2016.

Стручна посета студената друге и треће године припремној предшколској групи ОШ ,,Милош Марковић" и Креативној радионици Пинокио у Ваљеву реализована је у петак, 1.04.2016. У стручној посети је учествовало 60 студената студијских програма струковни васпитач предшколске деце и васпитач деце јасленог узраста. Најпре се студентима, професорима и сарадницима обратила директорка школе, Невенка Васић кратким представљањем историјата и организације школе. Након тога уследио је обилазак школе и просторија у којима бораве деца припремне предшколске групе. Студенти су реализовали самостално низ активности са децом и родитељима: драмску и две луткарске представе, музичку радионицу, ликовну радионицу, радионицу за родитеље на тему Припрема деце за полазак у школу. Циљ ове стручне посете је био да се студентима омогући креативна примена стечених знања из предмета Сарадња породице и дечјег вртића која ће бити у функцији њихове оспособљености за примену савремених модела сарадње са родитељима, уз заједничко тимско решавање актуелних тешкоћа и проблема са којима се деца сусрећу у припремном предшколском програму. Тиме су створени услови да студенти своја теоријска знања која стичу у Школи допуне новим практичним струковним знањима, да решавају конкретне ситуације у раду са предшколском децом и њиховим родитељима применом знања из мултидисциплинарних области. Ова стручна посета студената школе коју су организовале др Мира Јовановић, предавач струковних студија и Татјана Станковић, наставница практичне наставе, чини само један од облика организованог појединачног и заједничког стручног, односно уметничког рада са студентима.


увећај слику


увећај слику


увећај слику


увећај слику


увећај слику

увећај слику

   
08.03.2016.

Студенти треће године наше школе у сарадњи са Библиотеком шабачком, у уторак, 8. марта, реализовали су креативну радионицу "Дан за маме". Радионицу су осмислиле и реализовале студенткиње студијског програма струковни васпитач деце јасленог узраста: Шајиновић Оливера, Митровић Вања, Јовић Јована, Јанковић Тамара, Лукић Наталија, Недић Бојана, Бојић Милица, Малетић Ана, Марковић Јована и Симић Ивана. Ова активност наших студената у оквиру реализације практичне наставе из предмета Педагогија јасленог узраста, Социјализација деце јасленог узраста и Професионалне вештине васпитача деце јасленог узраста, представља наставак сарадње наше Школе и Библиотеке шабачке.


увећај слику


увећај слику


увећај слику


увећај слику


увећај слику

увећај слику

   
05.01.2016.

Студенти прве године наше школе у сарадњи са Центром за социјални рад Шабац у уторак, 5. јануара, организовали су хуманитарну акцију "Новогодишњи пакетић љубави". Додела новогодишњих пакетића групи од двадесеторо деце под старатељском заштитом организована је у просторијама Центра за социјални рад. Студенткиње Тамара Радовановић, Јана Ђаковић, Маријана Малкоч, Данијела Дамњановић и Ивана Пурешић су припремиле пригодан колаж програм који је имао за циљ да афирмише хумане и породичне вредности, као и професију васпитача у савременим условима.На програму су биле музичке и едукативне радионице, разговор са сарадницима центра, старатељима и музички програм за децу .Деца су са великом радошћу уживала у занимљивим радионицама које су водили студенти и наставница практичне наставе Татајана Станковић. Студенти су својом хуманошћу уз подршку својих професора пружили овим малишанима по речима присутних запослених у Центру први пут Нову годину за памћење. Телевизија Шабац је медијски покрила овај догађај.


увећај слику


увећај слику


увећај слику


увећај слику


увећај слику

увећај слику