Висока школа струковних студија за васпитаче Шабац

Вести 2013. година

 

25.10.2013.

У Високој школи струковних студија за васпитаче у петак, 25.10.2013. године, Удружење студената са хендикепом одржало је трибину са темом Инклузија у образовању којој су присуствовали студенти свих година студија. Наши гости представили су теоријске и законске промене које се односе на укључивање особа са хендикепом у различите облике друштвених активности, са посебним нагласком на образовање. Осим тога, кроз сопствено искуство, истакли су колико је значајна подршка околине за успешну реализацију концепта инклузивног образовања. Имајући у виду чињеницу да се обраћају будућим васпитачима, студенти из Удружења су посебно истакли питање терминологије која се користи у овој области. Студенти су се одазвали учешћу на трибини у великом броју, активностима које су организоване у завршном делу, а неколико студената остало је и након формалног дела трибине у неформалном разговору са предавачима из Удружења, када су се договорили о даљој сарадњи.


увећај слику


увећај слику


увећај слику


увећај слику


увећај слику


увећај слику

   
17.10.2013.

У Педагошком музеју у Београду је од 17. до 30. октобра приређена изложба радова студената наше Школе, са жељом да се београдској публици прикаже на који начин се млади у Шапцу припремају за свој будући позив. Повод је 20 година рада наше Школе на припремању просветних радника у предшколским установама. Изложбу је отворила др Светлана Карић, директорка Високе школе струковних студија за васпитаче. У програму је учествовао Дечји хор "Ви Ва" са диригентом др Миленом Ђурковић-Пантелић. Изложени радови као и мултимедијалне презентације, које су чиниле саставни део изложбе, настајали су у току наставног процеса, у оквиру неколико наставних предмета на основним и специјалистичким студијама. Највеће интересовање за поступак израде, као и за наставни програм у нашој Школи, показали су студенти педагогије на Филозофском факултету у Београду.
Лист „Глас Подриња“ је забележио ову изложбу.


увећај слику


увећај слику


увећај слику


увећај слику


увећај слику


увећај слику

   
29.05.2013.

У данима одржавања манифестације "Позоришне играрије", од 27. до 29. маја наши најмлађи суграђани су, са својим родитељима и васпитачима, посетили интерактивну изложбу радова студената специјалистичких студија Високе школе струковни студија за васпитаче у Шапцу. Изложбу су организовали Канцеларијa за младе града Шапца у сарадњи са Школом. Изложени радови су прикладан дидактички материјал за неке математичке игре, тако да су предшколци могли да се играју и кроз игру уче математику. Изложба је била занимљива и за родитеље и васпитаче, јер је замишљена као начин да се математика популарише и приближи свима. У оквиру манифестација "Мај месец математике-М3 2013", на нивоу Србије, ова изложба је мали допринос том пројекту.
Лист "Глас Подриња" је забележио ову изложбу.


увећај слику


увећај слику


увећај слику


увећај слику


увећај слику


увећај слику

   
04.04.2013.

У Високој школи струковних студија за васпитаче у Шапцу су додељене дипломе свршеним студентима - струковним васпитачима и специјалистима струковним васпитачима. У претходном периоду дипломирало је 40 струковних васпитача и 29 специјалиста струковних васпитача.


увећај слику


увећај слику


увећај слику


увећај слику

   
03.04.2013.

Синдикална организација Високе школе струковних студија за васпитаче у Шапцу представљена је у најновијем броју Синдикалног пера.


увећај слику

   
25.01.2013.

У Високој школи струковних студија за васпитаче у Шапцу одржана је свечаност поводом Дана светог Саве. Том приликом награђени су најбољи студенти друге и треће године студија: Слађана Станковић - друга година (просек 9,32) и Душко Шашић - трећа година (просек 9,67). Светосавску награду доби је и Срђан Јовановић - технички сарадник за свеукупан допринос развоју васпитно-образовне делатности и афирмацији Школе.


увећај слику


увећај слику


увећај слику