Висока школа струковних студија за васпитаче Шабац

Вести 2012. година

 

05.11.2012.

У оквиру редовне наставе Методике ликовног васпитања студенти треће године добијају бројна сазнања о ликовној уметности. Али тек у стварном контакту с ликовним делима они доживљавају пуноћу и лепоту визуелног, непосредно разумеју научено, наслућују изворну узбудљивост, додирују логику ликовних језика и материје и осећају неизречено које се разуме тек у личном. Истовремено кроз овакав доживљај уче како ће све то адекватно пренети деци радом у вртићу. Након уводног предавања и постављања радних задатака студентима, професор Коста Катић их је повео у Народни музеј. Поставка Октобарског салона у галеријском простору била је основни садржај посете, а студенти су разгледали и музејске поставке слојевитих садржаја. У увај важан део студирања укључили су се и професори математике др Бранка Будимировић и физичког васпитања др Сава Максимовић, као и асистент Драгана Дрљачић. Принципи интеграције, комуникације и корелације су тако додатно обагатили ову лепу и радосну екскурзију. На основу увида у обавезне радне анализе можемо констатовати да су неки од изложених радова изазвали посебно интересоваље студента. Са задовољством их истичемо и осмехом их награђујемо: Ана Машић, Тацна пуна радости,акрил и колаж,65/65 цм (21 помињање од укупно 92 студента) Марија Кнежевић, Балерине и чипке, уље на крилиту,30/30 цм ( 16) Жељка Момиров, Сећање у нестајању, комбинована техника ( 9) Душан Ђокић, Моћ средишта, акрил, 100/100 цм (9) Миодраг Млађевић, Просторни цртеж, варено гвожђе,108/88 (6) Студенти су са задовољством и пажњом посматрали и монуметални рад нашега професора Петра Гајића, Унутрашње наслаге, комбинована техника, 130/122/79.


увећај слику


увећај слику


увећај слику


увећај слику

   
08.10.2012.

У Високој школи струковних студија за васпитаче у Шапцу су додељене дипломе свршеним студентима - струковним васпитачима и специјалистима струковним васпитачима. У претходних 6 месеци дипломирало је 100 струковних васпитача и 16 специјалиста струковних васпитача.


увећај слику


увећај слику


увећај слику

   
07.03.2012.

У културном центру у Шапцу 22. фебруара одржана је трибина на тему: Фукционална писменост. Предавач је била проф. др Рада Стојићевић, члан Одбора САНУ, задужена за измене и допуне актуелног Правописа, за чију је коректност традиционално одговорна Матица српска.
Светски дан матерњег језика искористило је 57 студената Високе школе струковних студија за васпитаче, да употпуни своје знање из правописа.


увећај слику


увећај слику


увећај слику